Ερωτηματολόγιο MW-R


Το MW-R βασίζεται σε μια απλή αλλά ενδιαφέρουσα ιδέα. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί μεταφορών, είμαστε σωρευτές δεδομένων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος για να προτείνουμε λύσεις. Πρέπει να κατανοήσουμε τα οχήματα, τις υποδομές, την τεχνολογία, αλλά πρωτίστως, πρέπει να κατανοήσουμε τους ανθρώπους: πώς συμπεριφέρονται και ποιες επιλογές κάνουν ώστε να προτείνουμε ένα μεγαλύτερο βαγόνι ή έναν πιο φαρδύ δρόμο. Τις περισσότερες φορές, καταλήγουμε μπροστά σε μια οθόνη γεμάτη με δεδομένα προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί, για παράδειγμα, η μέση ταχύτητα σε ένα δρόμο είναι πιο χαμηλή από ό, τι έχει σχεδιαστεί/προβλεφθεί. Αλλά γιατί απλώς να μην ρωτήσουμε τους ανθρώπους τι συνέβη; Αυτός είναι ο στόχος του MW-R! Ένα πλαίσιο για την ενσωμάτωση των σχολίων σας για τον εμπλουτισμό βάσεων δεδομένων ώστε να βοηθήσουν τους υπεύθυνους σχεδιασμού, τους μηχανικούς, τους χειριστές να σας βοηθήσουν να φτάσετε στην εργασία σας γρηγορότερα, ασφαλέστερα και πιο άνετα!

 

Το ερωτηματολόγιο χωρίζεται σε δύο μέρη (μπορείτε να συμπληρώσετε μόνο το ένα ή και τα δύο):

 

Μέρος 1ο

Το ερωτηματολόγιο αποσκοπεί στην έρευνα των αναγκών των χρηστών και των πιθανών αντιδράσεων στα αιτήματα παροχής σχολίων που προέρχονται από την εφαρμογή MoveWise. Το ερωτηματολόγιο ξεκινά με έναν σύντομο (περίπου μισό λεπτό) κινηματογραφικό κλιπ που απεικονίζει μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία οι ερωτώμενοι καλούνται να φανταστούν πως συμμετέχουν. Το επόμενο μέρος του ερωτηματολογίου παρουσιάζει πιθανούς τρόπους που είναι δυνατόν ένας χρήστης να αλληλεπιδράσει με την εφαρμογή MoveWise, με στόχο την καταγραφή της αλληλεπίδρασης και της απόκρισης των χρηστών.

Μπορείτε να βρείτε το ερωτηματολόγιο στον παρακάτω σύνδεσμο: http://goo.gl/2V7wX9

 

Μέρος 2ο

Το δεύτερο στάδιο της μελέτης ερωτηματολογίου έχει δύο στόχους. Πρώτον, στοχεύει στη συλλογή γνώσεων σχετικά με τη δομή εξάρτησης των αντικειμενικών δεικτών συσσώρευσης (δηλ. Της πυκνότητας των επιβατών) και των υποκειμενικών αντιλήψεων που σχετίζονται με τη συσσώρευση όπως και της σκοπιμότητας της έκφρασης αυτών των αντιλήψεων μέσω μιας απλής διεπαφής smartphone. Δεύτερον και πιο σημαντικό, έχει ως στόχο να δοκιμάσει ένα prototype (sic!) της πλατφόρμας MoveWise. Για το σκοπό αυτό, η έρευνα εφαρμόζει ένα πρωταρχικό μοντέλο της λειτουργικότητας της επικοινωνίας μεταξύ χρήστη και πλατφόρμας, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Κατ’ επέκταση, καλούμε εσάς να απαντήσετε καθώς χρησιμοποιείτε το μετρό ή τρένο της Αθήνας και να παρέχετε απαντήσεις σε κάθε σταθμό (πέντε σύντομες ερωτήσεις σε κάθε σταθμό).

Μπορείτε να βρείτε το ερωτηματολόγιο στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://goo.gl/LMTvRo

 

Η ΑΕΘΩΝ δεν χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα, ευαίσθητα ή όχι, για το έργο. Δεν θα ζητήσουμε το email ή το όνομά σας και αν θέλετε να το δώσετε, θα κλείσουμε τα αυτιά μας φωνάζοντας δυνατά. Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά και τα δικαιώματά σας και δεν αποθηκεύουμε πληροφορίες που μπορούν να συνδέουν απαντήσεις στα ερωτηματολόγια με ένα άτομο.