fbpx

Πως η υπηρεσία «R&D Department Creation & Management» της AETHON Engineering ανοίγει το δρόμο της τεχνολογικής αναβάθμισης στις συγχρονές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις σήμερα πολιορκούνται από τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την ανάγκη για ψηφιακή αναβάθμιση. Ο λόγος της πολιορκίας; Ο ανταγωνισμός – αν ο ανταγωνιστής επιτύχει χαμηλότερο κόστος και υψηλότερο κέρδος τότε θα έχει προτέρημα έναντι της επιχείρησής μας. Κατά αυτό τον τρόπο, η ψηφιακή αναβάθμιση έχει μετατραπεί σε έναν αγώνα ταχύτητας. 

Όμως, σταδιακά γίνεται κατανοητό από επαγγελματίες πως η γρήγορη εφαρμογή τεχνολογιών πιέζει το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται να εξοικειωθεί με νέα εργαλεία και διαδικασίες. Επίσης, πιέζει το budget των departments γιατί τα αποτελέσματα μίας νέας τεχνολογίας δεν είναι άμεσα εμφανή αφού χρειάζονται χρόνο ωρίμανσης. Οι πιο παρατηρητικοί στο χώρο που έχουν εφαρμόσει συστήματα ψηφιακής αναβάθμισης ξέρουν: η τεχνολογική αναβάθμιση δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αγώνας αντοχής με υψηλές απαιτήσεις προετοιμασίας. 

Ο στόχος των επιχειρηματιών θα πρέπει να είναι η ομαλή εισαγωγή της τεχνολογίας στην εργασιακή καθημερινότητα η οποία απαιτεί σφαιρική αναγνώριση των εργαλείων και συνεχή συλλογή απαιτήσεων, θελημάτων και προβλημάτων από τα τμήματα κάθε επιχείρησης. Δημιουργείται λοιπόν η ανάγκη για μία θέση Chief Innovation Officer που να διαχειρίζεται την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας μέσα στην εταιρία με στόχο τη μείωση του χρόνου και του κόστους εφαρμογής και, κατ’ επέκταση, τη βελτιστοποίηση της ψηφιακής αναβάθμισης

Αφορά όλες τις εταιρίες, μεγάλες και μικρές; Ναι! Στο παρελθόν, η ψηφιακή αναβάθμιση ήταν «καλό» να υπάρχει. Σήμερα είναι απαραίτητο για μία σύγχρονη επιχείρηση. 

Η AETHON Engineering μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση με την υπηρεσία της «R&D Department Creation & Management»! Ο στόχος αυτής της υπηρεσίας είναι η διοργάνωση του Innovation Management εντός μιας επιχείρησης με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιακής αναβάθμισης όπως και την αύξηση των οφελών της. Στην AETHON μπορούμε να αναλάβουμε όλη την εκτέλεση των δραστηριοτήτων (outsourcing) για έναν οργανισμό ή να εφαρμόσουμε μία αποδεδειγμένη κουλτούρα καινοτομίας και ψηφιακής αναβάθμισης μέσω εκπαίδευσης προσωπικού, εφαρμογής διαδικασιών καινοτομίας και πολλά άλλα! 

Όμως, ένα τέτοιο department δεν πρέπει να είναι κοστοβόρο. Αντιθέτως πρέπει να παράγει αξία και κέρδος για την σύγχρονη επιχείρηση. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: 

  • Πρώτον, ένα R&D department χρειάζεται να χρηματοδοτεί τα μικρο-έργα ψηφιακής αναβάθμισης μέσω εύρεσης αντίστοιχων εργαλείων. Τα προγράμματα «Ψηφιακό Άλμα» και «Ψηφιακό Βήμα» είναι κάποια παραδείγματα από αυτά. Υπάρχουν χρήσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία σε Ελλάδα και εξωτερικό που μπορούν να δημιουργήσουν αξία για μία επιχείρηση και να μειώσουν το κόστος μίας ψηφιακής αναβάθμισης, εφόσον τη διαχειριστούν σωστά και με κάποιο vision – δηλαδή την ουσιαστική και στρατηγική βελτίωση των συστημάτων και διαδικασιών της εταιρίας. 
  • Δεύτερον, ένα R&D department πρέπει να μπορεί να παράξει νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Μέσω της αναγνώρισης των αναγκών και επιθυμιών της επιχείρησης, το R&D department πρέπει να είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό, παραγωγή , δοκιμή και κλιμακούμενη εφαρμογή μίας νέας τεχνολογίας, νέας υπηρεσίας ή νέου προϊόντος. 

Το δεύτερο bullet αποτελεί την ουσιαστική συνεισφορά του R&D department στην πλουτοπαραγωγική διαδικασία μίας υπηρεσίας. Ένα R&D department που ασχολείται και εποπτεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και συμμετέχει σε ερευνητικά έργα (Horizon, Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ), έχει χρηματοδότηση και συνεργάτες για να παράξει κάτι νέο για την επιχείρηση, μία πραγματική πλουτοπαραγωγική και άμεσα εφαρμόσιμη καινοτομία. 

Στην AETHON Engineering δημιουργήσαμε την υπηρεσία «R&D Department Creation & Management» για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να πρωτοστατούν των εξελίξεων. Μιλήστε μαζί μας για να το κάνουμε πραγματικότητα! 

Skip to content